MAAK HIER ONLINE EEN AFSPRAAK

HomeopathieLuisteren naar het beeld dat je van binnenuit uitstraalt

Homeopathie
Img
Wat is homeopathie?

Homeopathie is een zachte, unitaire geneeskunst. Zij werd door Dokter Samuel Hahneman op punt gezet meer dan 2 eeuwen geleden: Hij ontdekte dat de regelmatige inname van kinine door een gezond individu dezelfde symptomen oproept als de ziekte waarvoor ze gebruikt wordt als medicijn.. Bij malaria werd kinine (uit de kina-bast) gebruikt als remedie tegen wisselkoorts.

Het gelijke (homeo) wordt met het gelijkende (beeld) genezen… Homeopathie is gebaseerd op dit “simile” principe: De lactosegranules bevatten substanties (mineraal, plantaardig, dierlijk of menselijk) die bij een gezond dier (of mens) dezelfde symptomen oproepen als de ziekte. Dit in een zeer lage dosis. Een homeopathische behandeling heeft tot doel het hele lichaam te versterken, zodat dit zich beter kan verdedigen tegen mogelijke in- of uitwendige ziekteverwekkers.

Bij een dier kan men de homeopathische remedie oplossen in een beetje drinkwater, niet samen met de maaltijd toedienen. Bi paarden mag het in de automatische drinkbak. Als het lichaam iets gaat naar buiten werken (snot, etter, wratten, oude wonden die opnieuw gaan lopen om nadien beter te helen …), is dit een zeer goed signaal (discharge)