MAAK HIER ONLINE EEN AFSPRAAK

Vaccinatie - TiterbepalingUitstekende methode om de serologische status van het dier te bepalen

Vaccinatie
Img
Waarom vaccinatie - titerbepaling?

De bedoeling van de vaccinatie - titerbepaling is geenszins dat dieren niet meer ingeënt worden. Wel is het een uitstekende methode om de serologische status van het dier te bepalen, waarna gericht kan worden geënt. Het automatisch jaarlijks standaard vaccineren is niet meer nodig.

Het vaccinatieschema is afhankelijk van de volgende factoren:
- De maternale immuniteit (heeft de pup vroeg genoeg en voldoende biest gehad van de moeder ?)
- De doorgemaakte ziekte(n)
- De eventuele voorgaande vaccinaties
- De immunologische respons van het dier...

Voor dieren die ziek zijn, ook huid-en vachtproblemen behoren hierbij, oudere dieren of dieren met een onbekende immuniteit kan het van belang zijn om eerst hun humorale immuniteit te testen, zo wordt voorkomen dat het lichaam door bijkomende vaccinatie(s) overbelast wordt als dat niet nodig is.

Voor honden bestaat er een titerbepaling voor de virale ziekten: Parvovirose (CDV), Hondeziekte (CDV), en Hepatitis (HCC). Hiervoor is slechts één druppel bloed of serum nodig. De test neemt ong een half uurtje in beslag. Het meest praktisch is om alle pups gelijktijdig te testen, het kan voor 12 dieren tegelijk. De testkit bevat geen titerbepaling voor Leptospirose.

Vacci-check bij honden of katten: bij voorkeur op vrijdag voormiddag tussen 10 en 12u, voor het groeperen van puppies.

Pup 4 Life

Deelname aan Pup 4 Life, een consult voor het aanschaffen van een nieuwe puppie, om te checken wat best bij jullie leefgewoonten past. Sterk aan te raden om problemen te voorkomen, en om de kans op de aanschaf van een goede gezonde pup te vergroten.